top of page

Optimalizace Polestar Engineered


Filozofií Polestar Engineered je vytvořit vůz rychlejší a vyváženější. Optimalizace Polestar Engineered kombinuje zvýšení výkonu a točivého momentu motoru s úpravou celé pohonné jednotky. Výsledkem je zcela nový jízdní zážitek.



Výkon, když ho potřebujete


Je podstatný rozdíl, máte-li při předjíždění nebo v jiných situacích, kdy potřebujete okamžitě zrychlit, k dispozici dostatek využitelného výkonu v celém spektru otáček, zejména v jejich středním pásmu.




Pohotové reakce

Optimalizovaný vůz je lépe připraven plnit Vaše požadavky tím, že reaguje na nuance Vašeho stylu jízdy kdykoli se změní dopravní situace nebo jízdní podmínky.

Odezva na sešlápnutí akceleračního pedálu

Optimalizací se zkrátí prodleva odezvy motoru na sešlápnutí akceleračního pedálu. Motor reaguje úměrněji a vůz je hbitější. Toto přináší excelentní výkon a okamžitou akceleraci.



Připraven na zrychlení

Při dynamickém stylu jízdy, např. po klikatých silnicích, jsou otáčky motoru udržovány ve vyšším spektru, a to i při brzdění. Díky tomu je vůz připraven na maximální zrychlení při výjezdu ze zatáčky a na využití plného potenciálu optimalizace Polestar Engineered.

Odezva na uvolnění akceleračního pedálu

Při brzdění nebo okamžitém uvolnění akceleračního pedálu nedojde k přeřazení na vyšší převodový stupeň a nedojde k poklesu otáček motoru. Vyšší otáčky zkracují prodlevu turbodmychadla a poskytují tak lepší připravenost vozu ke zrychlení. Tím je zajištěna rychlejší odezva a vyšší předvídatelnost chování vozu.




bottom of page